Неділя, 05.05.2024, 10:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи чули ви про пісню "Кіровоградщина"?
Всього відповідей: 29
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Друзі сайту
Static
Головна » 2014 » Квітень » 30 » ЦЕНТР ОСКАРЖУВАТИМЕ НОВИЙ ТАРИФ У КІРОВОГРАДСЬКИХ МАРШРУТКАХ. ПРОКУРАТУРА ПОКИ ДУМАЄ
22:13
ЦЕНТР ОСКАРЖУВАТИМЕ НОВИЙ ТАРИФ У КІРОВОГРАДСЬКИХ МАРШРУТКАХ. ПРОКУРАТУРА ПОКИ ДУМАЄ

30 квітня 2014 року, керівник Центру, юрист Ярослав Турчин дав коментар газеті "Кіровоградська Правда" щодо нещодавного рішення виконкому міської ради про підвищення тарифів у громадському транспорті:

- Виконавчий комітет міської ради здійснює регулювання тарифів на перевезення у громадському транспорті. Однак, слід враховувати, що видання регуляторного рішення має ряд процедурних особливостей, порушення яких дає підстави вважати такий акт незаконним. Особливості підготовки та прийняття таких рішень встановлено Законом України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності". Проект рішення в обов'язковому порядку має бути доведений до відома усіх зацікавлених осіб, тобто публічно оприлюднений у друкованому ЗМІ виконкому або на офіційному сайті. Оприлюднення відбувається у два етапи: публікація оголошення про оприлюднення та публікація самого проекту рішення, а також аналізу його регуляторного впливу.

Після цього від одного до трьох місяців триває офіційне обговорення проекту громадою, відбувається розгляд пропозицій і зауважень, які мають бути або враховані, або вмотивовано відхилені виконкомом. 

У нашому випадку, складно зрозуміти, яким чином протягом двох тижнів відбулося ухвалення рішення про підвищення тарифів на проїзд. Висновок тут може бути лише один - рішення виконком прийняв із грубим порушенням і воно має бути зупинене міським головою або скасоване судом.

У прокуратурі міста повідомили "КП", що наразі вивчають стан законності прийнятого міськвиконкомом рішення щодо підвищення тарифів на проїзд.

Центр же наразі працює над рішенням виконкому, яке буде після травневих свят однозначно оскаржене в судовому порядку з мотивів невідповідності процедури його ухвалення вимогам чинного законодавства України.

Усі небайдужі можуть підтримати громадську кампанію по скасуванню незаконного рішення виконкому щодо підвищення тарифів на проїзд надіславши звернення до Центру співпраці та підтримки міжнародних проектів з проханням захистити громадянські права жителів міста Кіровограда від незаконних дій збоку виконкому Кіровоградської міської ради. Звернення можна надсилати на електронну адресу: inprojectscenter@ukr.net

http://www.pravda-kr.com.ua/groshi/1216-aktivisti-oskarzhuvatimut-novij-tarif-u-kirovogradskikh-marshrutkakh-prokuratura-poki-dumae.html

Переглядів: 543 | Додав: Лавйер | Теги: позов до суду, Кіровоград, тарифи на проїзд, виконком, регуляторний акт, Ярослав Турчин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]