Субота, 04.05.2024, 01:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи чули ви про пісню "Кіровоградщина"?
Всього відповідей: 29
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Друзі сайту
Static
Головна » 2016 » Квітень » 25 » ГОЛОВУ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАРАДИ МОЖУТЬ ЗВІЛЬНИТИ У ТРАВНІ? - Сайт "Весь Кіровоград".
14:01
ГОЛОВУ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАРАДИ МОЖУТЬ ЗВІЛЬНИТИ У ТРАВНІ? - Сайт "Весь Кіровоград".

ГОЛОВУ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАРАДИ МОЖУТЬ ЗВІЛЬНИТИ У ТРАВНІ? - Сайт "Весь Кіровоград".

Після обрання головою ради лідер обласної "Батьківщини" Олександр Чорноіваненко не проходив спеціальну перевірку, передбачену Законом України "Про запобігання корупції", і згідно українського законодавства має бути звільнений з посади, - вважають у громадській організації "Центр співпраці та підтримки міжнародніх проектів". 

Її представники звернулися з відповідним зверненням до сесії Кіровоградської облради.
Після обрання головою ради лідер обласної "Батьківщини" Олександр Чорноіваненко не проходив спеціальну перевірку, передбачену Законом України "Про запобігання корупції", і згідно українського законодавства має бути звільнений з посади, - вважають у громадській організації "Центр співпраці та підтримки міжнародніх проектів". Її представники звернулися з відповідним зверненням до сесії Кіровоградської облради.

У разі, якщо повноваження голови облради не будуть достроково припинені, громадська організація збирається звернутися до суду з адміністративним позовом щодо бездіяльності органу місцевого самоврядування, а також до правоохоронних органів з приводу внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей щодо дій та бездіяльності, що мають ознаки злочинів, передбачених низкою статей Карного Кодексу України, зокрема ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи), ст. 356 (самоуправство) та інших. Про це йдеться в офіційному листі Центру на адресу Кіровоградської обласної ради, копія якого направлені до Мінюсту, НАБУ та Нацагентсву з питань державної служби.

Лист містить документальні підтвердження непроходження Чорноіваненком спецперевірки після обрання на посаду у грудні минулого року, як того вимагає закон, отримані від Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області. Як зазначається у відповіді управління на інформаційний запит Центру, відповідні документи обласною радою не подавалися. 

Згідно роз'ясненням, наданим Міністерством юстиції України з посиланням на норми діючого законодавства, повноваження голови обласної ради достроково припиняються без припинення повноважень депутата ради, а особа звільняється з посади навіть без прийняття рішення відповідною радою у випадку, якщо вона не пройшла спеціальну перевірку, або не надала згоди на її проведення у передбачений законом строк. 

Щодо цих строків, закон "Про запобігання корупції" у разі якщо призначення, обрання чи затвердження на посади здійснюється місцевою радою (як у випадку з призначенням голови обласної ради) передбачає подання документів для проведення спеціальної перевірки протягом трьох робочих днів з дня відповідного обрання або затвердження.

Згідно закону, спеціальній перевірці підлягають відомості щодо наявності судового рішення, що набрало законної сили, згідно з яким особу притягнуто до кримінальної відповідальності, в тому числі за корупційні правопорушення, а також наявності судимості, її зняття або погашення, факту, що особа піддана, піддавалася раніше адміністративним стягненням за пов’язані з корупцією правопорушення, достовірності відомостей, зазначених у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, наявності в особи корпоративних прав, стану здоров’я (в частині перебування особи на обліку в психоневрологічних або наркологічних закладах охорони здоров’я), освіти, наявності наукового ступеня, вченого звання, відношення особи до військового обов’язку, наявності в особи допуску до державної таємниці, якщо такий допуск необхідний згідно з кваліфікаційними вимогами до певної посади, а також поширення на особу заборони займати відповідну посаду, передбаченої положеннями Закону України "Про очищення влади".

Наступна сесія Кіровоградської обласної ради має відбутися у травні. Чи буде на ній розглянуте звернення громадської організації щодо дострокового припинення  повноважень голови органу Олександра Чорноіваненко - поки питання. Варто також зазначити, що президент "Центру співпраці та підтримки міжнародніх проектів", юрист Ярослав Турчин, вважається близьким до "Опозиційного блоку".

http://www.kirovograd.net/politics/2016/4/23/golovu_kirovogradskoyi_oblradi_mozhut_zvilniti_u_travni.htm

 

Переглядів: 918 | Додав: Лавйер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]