Вівторок, 07.05.2024, 01:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 70
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
Static
Головна » 2014 » Травень » 3 » ЦЕНТР ОСКАРЖУЄ РІШЕННЯ ВИКОНКОМУ ПРО ПІДВИЩЕННЯ ЦІНИ ПРОЇЗДУ У ГРОМАДСЬКОМУ ТРАНСПОРТІ
08:16
ЦЕНТР ОСКАРЖУЄ РІШЕННЯ ВИКОНКОМУ ПРО ПІДВИЩЕННЯ ЦІНИ ПРОЇЗДУ У ГРОМАДСЬКОМУ ТРАНСПОРТІ

ПРЕС-РЕЛІЗ ЦЕНТРУ

5 травня 2014 року, Центр співпраці та підтримки міжнародних проектів звернувся до суду з адміністративним позовом щодо скасування рішення виконкому Кіровоградської міської ради № 232 від 29 квітня, яким було встановлено нові тарифи на проїзд у громадському транспорті. Підвищення ціни на проїзд – це те рішення, яке не має політичного забарвлення і є ударом у спину більшості жителів міста. Ударом від тих, хто звик хазяйнувати в Кіровограді при будь-якій владі і будь-якому політичному режимі, удар від тих, хто не сприймає кіровоградців за рівних собі людей, рівних громадян України з усією повнотою прав і обов’язків. Думаю вже даремно і безрезультатно нагадувати нашим депутатам, міському голові та виконкомі, що вони в «будівлі з колонами» представляють не бізнес-еліти міста, а 240 тисяч кіровоградців, які «на свою біду» обрали їх туди. Що вони не вершителі наших доль, а наймані працівники на службі у територіальної громади! Якщо для міського голови, який останній раз мабуть пересувався у громадському транспорті років з 20 тому, тож не сприймає здорожчання проїзду, бо йому це не болить, то людям які звикли рахувати копійки, в тому числі завдяки його «міцному господарюванню» і розвитку економіки міста – це ще один виклик. Вимушені констатувати, що нинішня міська влада не зробила жодних висновків з подій загальнодержавного масштабу і знову працює як звикла, ігноруючи будь-яку можливість погодження своїх рішень з громадою. В цьому випадку варіант лише один – усі рішення виконкому, міської ради, міського голови прийняті поза правовим полем і в порушення інтересів жителів міста – будуть скасовуватися в судах. І хочу запевнити міську владу, у Центру вистачить сил, натхнення і фахівців постійно тримати руку на пульсі й провадити регулярний громадський моніторинг рішень, які прийматимуться. Що ж до рішення № 232 виконкому, то воно буде оскаржене по кільком пунктам:

1) Як таке, що прийняте з порушенням Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

2) Як таке, що прийняте неповноважним складом виконкому, сформованим в порушення вимог частини третьої статті 51 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

3) Як таке, що є економічно необґрунтованим.

Крім того, Центр подав клопотання щодо забезпечення позову шляхом зупинення дії рішення виконкому.

Керівник Центру співпраці та підтримки

міжнародних проектів Ярослав Турчин

 

ВІДЕО. Про підвищення ціни на проїзд, позов Ярослава Турчина та скандал з місцевою ВО "Батьківщина". КІТ від 06.05.2014 р.

http://youtu.be/Y1BZ0QzHDcc

Переглядів: 712 | Додав: Лавйер | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]