Четвер, 02.05.2024, 16:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Наше опитування
Чи чули ви про пісню "Кіровоградщина"?
Всього відповідей: 29
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту
Static
Головна » 2015 » Серпень » 26 » Міськвиконком оскаржив судове рішення щодо тарифів на проїзд: Вважає, що має право встановлювати їх на власний розсуд
01:41
Міськвиконком оскаржив судове рішення щодо тарифів на проїзд: Вважає, що має право встановлювати їх на власний розсуд
 

 

Міськвиконком оскаржив судове рішення щодо тарифів на проїзд: Вважає, що має право встановлювати їх на власний розсуд

 

   Як стало відомо громадській організації з власних джерел у Вищому адміністративному суді України, 18 серпня Кіровоградський міськвиконком оскаржив в касаційному порядку постанову Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 15 липня, якою було визнано протиправним дії виконкому щодо встановлення тарифів на проїзд у громадському транспорті без громадського обговорення, попередньої публікації проектів рішень та дотримання законної процедури, зокрема дотримання Методики розрахунку таких тарифів, встановленої Міністерством транспорту України. Крім того суд забов’язав виконком опублікувати постанову у друкованому засобі виконкому та ради – "Вечірній газеті".

    Про це вже писав на своїй сторінці у мережі Facebook керівник громадської організації, заступник голови обласного відділення партії "Опозиційний блок" на Кіровоградщині Ярослав Турчин. Він зазначає, що позиція міської влади необґрунтована та нерідко йде у розріз не лише із чинним законодавством, а і з здоровим глуздом. Ціна на проїзд стосується більш ніж 65 % населення міста Кіровограда. Це в першу чергу соціально незахищені категорії населення – трудівники промислових підприємств міста та сфери обслуговування населення, освітяни, працівники закладів охорони здоров’я, студенти та особи старшого віку, які вимушені користуватися громадським транспортом для того аби добратися до місця роботи, навчання, аби завітати до лікаря чи оформити пенсії та субсидії.

  На думку ж Дмитра Татарко, заступника начальника юридичного управління – начальника відділу представництва інтересів в судах Кіровоградської міської ради, що представляє інтереси міської влади в суді, "тарифні рішення" виконкому стосуються обмеженого кола осіб і впливають лише на права та інтереси перевізників.

   "Тобто громадськість тут взагалі ні при чому і тарифи на проїзд, які на хвилинку оплачуємо кожен день, не наша справа", – резюмують активістки Центру, що водночас входять до складу міської громади та вважають себе постраждалими від сваволі влади в тарифному питанні.

 Така думка посадової особи місцевого самоврядування викладена в касаційній скарзі, яку громадська організація отримала 25 серпня з Києва.

    Громадськість в свою чергу, зазначає Я.Турчин, може нагадати пану Татарко та його колегам присягу посадової особи місцевого самоврядування, яку дає кожен при вступі на службу громаді відповідно до статті 11 Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування": "Усвідомлюючи свою високу відповідальність, урочисто присягаю, що буду вірно служити громаді та народові України, неухильно дотримуватися Конституції України та законів України, сприяти втіленню їх у життя, охороняти права, свободи і законні інтереси громадян, сумлінно виконувати свої посадові обов’язки."

     "Ви забули про свою присягу громаді… або й не пам’ятали про неї ніколи, шановні міські чиновники!" – емоційно додає юрист та громадсько-політичний діяч Ярослав Турчин.

  – Дуже шкода, що більшість можновладців, отримавши мандат довіри від громади, забувають текст цієї присяги та стоять часто-густо на сторожі власних гаманців, інтересів капіталу та керівників вищого рівня, доповнює думку свого колеги віце-президент Центру з освітніх проектів Наталія Пономаренко, педагог з більші ніж 25-річним стажем, що мабуть як ніхто інший на власному досвіді знає думки різних категорій населення щодо транспортного питання, яке лакмусовим папірцем відбивалося на вихованцях та їх сім’ях. – Нажаль діти все це бачать і потім дуже складно пояснити де межа між добром і злом, правильним і неправильним, порядністю та тим, що за межами порядності.

 Громадська організація «Центр співпраці та підтримки міжнародних проектів» та її керівник, закликають усі відповідальні сили (громадські та благодійні організації, професійні спілки та політичні партії) приєднатися до нас та разом дати належну відсіч протиправній діяльності міської влади, яку очолив Іван Марковський, що до речі не був обраний громадою міським головою і не має ні морального, ні юридичного права от уже більше року топтатися на Конституції та законах.

    Центр підтверджує попередні заяви свого керівництва й буде захищати жителів міста у Вищому адміністративному суді України, та якщо потрібно, відстоюватиме право громади на закон і у Верховному та Конституційному Судах України, і у Європейському суді з прав людини.

    Крім того, у вересні, громадська організація стане ініціатором звернення до голови Політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», народного депутата України Юлії Тимошенко з відкритим листом щодо корупційної діяльності та беззаконня її ставлеників на посадах у місцевому самоврядуванні на Кіровоградщині. Текст заяви буде надіслано як самій партії, так і на центральні телеканали країни.

 Якщо партія «Батьківщина» не буде здатна здійснити самоочищення від осіб, які її компрометують, то оцінку такій політ. силі дасть на виборах народ України та громада кожного населеного пункту.

 Дорогі наші, шановні посадовці міськвиконкому! Майте мужність, честь, гідність та сили на те, аби служити громаді, яка дала вам таку можливість!

  Нам особисто дуже хочеться щоби проходячи повз Велику Перспективну, кіровоградці усміхаючись проводжали поглядом градоначальника Олександра Миколайовича Пашутіна, а не "плювалися" з думок про те, як "поборюють їх законні права та інтереси", в будівлі навпроти, його сучасники.

 

Прес-служба громадської організації

25.08.2015.

         

Переглядів: 1572 | Додав: Лавйер | Теги: тарифи на проїзд у Кіровограді, Турчин, Кіровоград, Батьківщина, Марковський, Транспорт, суд | Рейтинг: 10.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]